Tendències i models de l'alfabetització mediàtica a Europa: entre les competències digitals i la comprensió crítica - José Manuel Pérez-Tornero; Oralia Paredes; Glòria Baena; Santiago Giraldo; Santiago Tejedor; Núria Fernández (Anàlisi: Quaderns de Comunicació i Cultura)
El present article se centra en l'estudi i anàlisi dels diferents models i estratègies que la Unió Europea (UE) ha desenvolupat en l'última dècada amb l'objectiu d'adaptar-se a la nova i canviant conjuntura comunicativa i social. Amb l'objectiu d'establir com la UE s'ha adaptat a aquest nou panorama, s'identifiquen i descriuen els principals models d'alfabetització (des de la digital fins a la mediàtica) aplicats en els últims deu anys.