Агробіологічна оцінка сортів редиски (Raphanus sativus L. var.radicula Pers.) в Київській області - В. Б. Кутовенко; Н. В. Тиха; Н. М. Мержій (Plant Varieties Studying and Protection)
Наведено результати вивчення сортименту редиски в умовах Київської області. Встановлено, що формування раннього врожаю коренеплодів редиски та їхні товарні якості істотно залежать від сортових особливостей. В процесі дослідження вивчено характеристику шести сортів культури. Скоростиглістю (вегетаційним періодом 21–24 доби) та дружністю формування товарних коренеплодів відзначились сорти Крімсон та Родос. Товарна врожайність сортів коливалась у межах 18,2–29,1 т/га. Врожайність сортів Крімсон та Родос забезпечили коренеплоди середньою масою 30 та 28 г відповідно. За дружністю формування коренеплодів потрібно відмітити й сорт Вайт Брекфаст, у якого за перший прийом зібрали 75–80% врожаю коренеплодів.