بررسی غلظت فلزات سنگین مس و کبالت در بافت خوراکی عضله اردک ماهی(Esox lucius) تالاب بین المللی بندرانزلی - مینا احمدی; علی اصغر خانی پور (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
اردک ماهی(Esox lucius) یکی از گونه های بومی تالاب انزلی است و به علت گوشت مطبوعی که دارد از دیرباز مورد توجه مردم قرار گرفته است. تحقیق حاضر به منظور تعیین غلظت مواد آلاینده فلزات سنگین مس و کبالت دربافت خوراکی عضله اردک ماهی در سه ایستگاه (غرب، مرکزی, شرق ) از تالاب انزلی در سال 1394 انجام شد. دراین تحقیق بصورت تصادفی از هر ایستگاه 10 نمونه ماهی در اوزان استاندارد به روش صید با تور گوشگیر صید شد . اندازه گیری غلظت عناصر سنگین با کمک دستگاه جذب اتمی شعله انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد میانگین غلظت فلز مس در اردک ماهی تالاب غرب، مرکزی ، شرق به ترتیب 45/4 ،09/5 ،2/1 میکروگرم برگرم وزن خشک، غلظت فلز کبالت در اردک ماهی تالاب غرب در حد تشخیص دستگاه نبوده و میانگین غلظت آن در تالاب مرکزی و تالاب شرق به ترتیب 02/0 ، 04/ 0 میکروگرم بر گرم وزن خشک مشاهده شد.. در این مطالعه غلظت مس و کبالت در بافت عضله اردک ماهی بین ایستگاه های مورد مطالعه اختلاف معنی داری نداشت (05/ 0P>). در حال حاضر هیچ منبعی برای مقایسه غلظت فلز کبالت در بافت خوراکی ماهیان با استانداردها یافت نشده است. میانگین غلظت مس با استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) مقایسه شدو مشخص گردید که غلظت فلز مس در بافت عضله اردک ماهی تالاب اتزلی پایین تر از حد مجاز می باشد.