ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ АВТОМАТИЗАЦІЇ СКЛАДІВ У ТРАНСПОРТНІЙ ЛОГІСТИЦІ - Софія Крюковська; Ірина Жарська (Економіка та суспільство)
Дослідження зосереджене на проблемах та перспективах автоматизації складського господарства в транспортній логістиці. Розглядається, як автоматизація впливає на загальну ефективність та економічність логістичних процесів. Використовується системний підхід для аналізу сучасних технологій, зокрема систем управління складом (WMS). Досліджено зв’язок між складською та транспортною логістикою, а також значення швидкості обробки вантажів. Підвищення швидкості й ефективності, яке забезпечує автоматизація, ускладнюється слабкою інфраструктурою та відсутністю маркування товарів. Отримані результати можуть послужити основою для вдосконалення логістичних процесів, застосування нових технологій і підвищення кваліфікації співробітників, що допоможе оптимізувати витрати, зменшити затримки в доставці та підвищити загальну ефективність у галузі.