ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ІТ-КОМПАНІЙ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Іван Юр (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням розвитку соціальної відповідальності бізнесу в умовах соціальних, економічних та безпекових трансформацій. Розглянуто соціальну відповідальність як світоглядний напрям та провідний чинник формування конкурентних переваг майбутнього розвитку підприємницької діяльності. Проаналізовано внутрішню соціальну відповідальність та її складові низки ІТ-компаній, що свідчить про їхній високий рівень конкурентних переваг на ринку. Досліджено взаємозв’язок між рівнем розвитку внутрішньої соціальної відповідальності компаній та мотивацією персоналу й зміцненням позитивного іміджу компаній в зовнішньому середовищі. Виявлено тенденцію позитивного зростання залученості працівників, що свідчить про активність підприємств щодо формування сприятливого середовища для праці. З'ясовано, що інвестиції в розвиток складових соціальної відповідальності позитивно впливають на мотивацію персоналу та лояльність до підприємства.