Maksymilian Stanulewicz, Sądy i prawo w powstaniu styczniowym, 2005 - Wojciech Szafrański (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Maksymilian Stanulewicz, Sądy i prawo w powstaniu styczniowym, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2005, ss. 260