Строки досудового розслідування: проблеми правозастосування та шляхи їх вирішення - V. I. Morenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Одним із фундаментальних завдань кримінального провадження, закріпленим у Кримінальному процесуальному кодексі України (КПК України), є забезпечення права кожного учасника на належну правову процедуру. Це передбачає як дотримання розумних строків досудового розслідування та судового розгляду, а також безпосередньо гарантує право особи на перебування під процесуальним примусом впродовж розумного строку.