Geleneksel Medyanın Yeni Rakibi: Yeni Medya ve Canlı Yayınlar - Gökçe Şahin; Muzaffer Şahin (Yeni Medya)
Yeni medya platformlarında bireyler kendilerini ön denetimsiz ve özgürce ifade edebilmektedirler. Günümüzde çok sayıda sosyal medya ağı oluşmuştur, bunlar arasındaki rekabet yenilikler ve çeşitlenmeler meydana getirmiştir ve getirmeye devam etmektedir. İnternet üzerinden bireylerin, amatörce doğrudan canlı yayın yapmaları bu yeniliklerden biridir. Yeni medyada canlı yayın yapmak için herhangi bir yatırım veya finansmana gerek duyulmamaktadır. Stüdyo, teknik donanım, personel ve eşik bekçileri yoktur. Bir mobil telefon veya bir tablet yeterlidir. Herhangi bir mekan veya zaman faktörünün sınırlayıcı etkisi söz konusu değildir. Yayıncılıktaki bu temel farklılıklar özellikle genç ve orta yaş grubu için heyecan verici, ilgi çekici bulunmaktadır. Yeni medyanın bazı platformlarında yapılan canlı yayınlar tamamen başıboş ve kontrolsüz değildir, genellikle izleyiciler veya az sayıdaki moderatörle yayınlar regüle edilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu platformlarda, geleneksel medyanın liberal, demokratik düzlemde varlığı tartışmasız onaylanan tecimsel veya siyasi eşik bekçileri söz konusu değildir. Bu makalede, yeni medyada yapılan canlı yayınlara ilişkin literatür taranmış, canlı yayın pratikleri incelenmiş ve konular tartışma zemini oluşturmaya yönelik olarak eleştirel bir tarzda sergilenmeye çalışılmıştır.