Smart cities, mobilitat intel·ligent i protecció de les dades personals - Alessandro Mantelero (IDP)
En aquest article l'autor afronta les qüestions relatives a la protecció de dades en el context d'amplis projectes de mobilitat territorial. A la primera part es descriuen breument els sistemes de mobilitat intel·ligent i els problemes que se'n deriven, amb especial atenció a la seva incidència sobre la dimensió individual i col·lectiva de la protecció de dades. La segona part de l'article analitza com s'han afrontat aquests aspectes a Itàlia, dins l'àmbit d'un projecte pilot concret que ha involucrat a organismes de transport, governs locals i a l'acadèmia.