Oсобливості викладання інформаційних дисциплін: врахування безпеки інформаційних систем та комплексів - R. O. Bundz; D. M. Shukh (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У сучасну епоху формування інформаційного суспільства роль інформаційної безпеки та кібербезпеки стрімко зростає, що обумовлює необхідність формування ефективної державної політики та підготовки кваліфікованих кадрів у цій сфері. У статті проаналізовано еволюцію підходів до захисту національних інтересів України в інформаційній сфері та акцентовано увагу на важливості інформаційної та кібербезпеки як інтегральних і самостійних складових національної безпеки. Підкреслюється, що сучасні загрози набувають нових форм, а традиційні методи ведення війни доповнюються інформаційним і кібернетичним протиборством.