Maksiller anterior bölgenin direkt kompozit rezin ile estetik rehabilitasyonu: Olgu sunumu - Hacer Deniz Arısu; Nursima Arslanoğlu (Selcuk Dental Journal)
Diastema, interdental alanda boşluklar ve kontakt noktası yokluğu ile karakterize dişşel bir anomalidir. Bu olgu sunumunda maksiller anterior bölgede bulunan diastemanın, direkt kompozit rezin ile rehabilite edilmesi sunulmaktadır. 25 yaşında kadın hasta, maksiller ön dişleri arasındaki diastema sebebiyle kliniğimize başvurdu. İlk seansta hastadan başlangıç fotoğrafları alınıp, renk seçimi yapıldı. Ardından ölçü alınıp, dijital wax-up ve silikon indeks hazırlandı. İkinci seansta ilgili dişler %37’lik ortofosforik asit ile pürüzlendirilip, 10 saniye süreyle yıkandı ve kurutuldu. Adeziv sistem uygulanıp, LED ışık cihazı kullanılarak polimerize edildi. Kompozit rezin ile dişler arasındaki diastema kapatılıp, polimerize edildi. Dişlere uygun form verilerek polisaj işlemi tamamlandı. Kısa sürede tamamlanabilen ve hastanın estetik beklentilerini karşılayan, maliyeti görece daha düşük direkt restoratif tedaviler; diastemaların kapatılması için başarılı bir tedavi alternatifidir.