Lojistik Sektörü Acısından Meslek Yüksekokullarının Önemi ve Öğrencilerin Lojistik Sektörüne Yönelik Tutumlarının Değerlendirilmesi - Gökhan Akandere (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışmanın temel amacı, meslek yüksekokullarının lojistik sektöründeki yeri ve öneminin tartışılması ve lojistik eğitimi alan öğrencilerin eğitime, işe ve sektöre yönelik tutumlarının belirlenmesi ve lojistik sektörü açısından değerlendirilmesidir. Bu amaçla, Konya Selçuk Üniversitesi SBMYO eğitim alan 175 öğrenci üzerinde uygulama yapılmıştır. Araştırma sonucunda, lojistik eğitimi alan öğrencilerin eğitime, işe ve sektöre yönelik tutumlarının olumlu olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, öğrencilerin işe yönelik olumlu tutumlarının düzeylerinin eğitime ve sektöre yönelik tutumlarının düzeylerinden daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Araştırmada ayrıca, öğrencilerin eğitime, işe ve sektöre yönelik tutumları arasında olumlu ve önemli ilişki olduğu saptanmıştır. Öğrencilerin eğitime yönelik tutumları ile işe yönelik tutumları arasındaki ilişki düzeyi, sektöre yönelik tutumları arasındaki ilişki düzeyinden daha yüksektir. Ayrıca, öğrencilerin eğitime yönelik tutumlarının işe yönelik tutumlarını önemli ve olumlu etkilediği, ancak eğitime yönelik tutumlarının sektöre yönelik tutumları düşük düzeyde etkilediği ortaya konulmuştur.