СТРАТЕГІЯ І ТАКТИКА УПРАВЛІННЯ ОБ’ЄКТАМИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ У СФЕРІ ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ В УМОВАХ РЕЗИЛЬЄНТНОСТІ - Олена Денисюк; Юзеф Цаль-Цалко (Економіка та суспільство)
У статті розкрито зміст стратегічного й тактичного управління об'єктами інвестиційної діяльності бізнесу у сфері виробництва молочних продуктів в умовах посиленої нестабільності зовнішнього середовища. Обґрунтовано доцільність інтеграції резильєнтності як системної характеристики здатності підприємства адаптуватися до змін, зберігати ефективність та забезпечувати самодостатній розвиток. Виокремлено роль управлінських рішень у формуванні стійких інвестиційних стратегій та оперативних тактик в умовах ризику, невизначеності та обмежених ресурсів. Розроблено підходи до удосконалення інвестиційної політики підприємств молочної галузі з урахуванням принципів гнучкості, адаптивності та проактивного реагування на виклики зовнішнього середовища. Проаналізовано сучасний стан інвестиційної діяльності молокопереробних підприємств України, визначено основні джерела фінансування та види інвестицій. Представлено систему управління процесами внутрішнього і зовнішнього інвестування з урахуванням особливостей галузі. Розроблено рекомендації щодо оптимізації інвестиційної стратегії для забезпечення довгострокової конкурентоспроможності та резильєнтності підприємств молочної промисловості.