Основні принципи роботи над творами церковної музики на заняттях студентського хорового колективу - Анна Кифенко; Дана Сопова; Христина Голян (Освітологічний дискурс)
У статті проаналізовано основні принципи  роботи над творами церковної музики на заняттях студентського хорового колективу, а саме: принцип домінуючої ролі слова і підпорядкованого значення музики в духовних піснеспівах, що заключається у теологічному розумінні смислу Біблійного тексту та професійному донесенні його до слухача; принцип строю, ансамблевої узгодженості та емоційної стриманості в співі, - базується на чистоті інтонування, ансамблевій узгодженості усіх елементів хорової звучності, емоційній статиці, змісті церковних піснеспівів; принцип єдності співацького і духовно-морального виховання та навчання, заключається у формуванні моральних,  релігійних, емпатійних якостей особистості через спів  церковних творів, які  несуть внутрішній спокій, гармонію, умиротворення, що підтверджується святими отцями Церкви - Василієм Великим, Іоанном Златоустом, Афанісієм Великим, блаженним Августином; харизматичний принцип, ґрунтується на понятті «харизма», що означає виняткову обдарованість в певній сфері, включаючи музичні, вокально-хорові здібності, кращі якості лідера-організатора, керівника студентського хорового колективу.