Внесок України у світовий розвиток технологій: аналіз цитувань наукових публікацій працівників українських установ у патентах за період 2009–2018 рр. - S. A. Nazarovets (Вісник Харківської державної академії культури)
Проаналізовано вплив наукових праць працівників установ України на розвиток світових технологій у результаті підрахунку кількості згадок наукових публікацій учених українських установ у патентах. Виявлено лише 476 цитованих у патентах наукових публікацій працівників українських установ за досліджуваний період, що значно менше кількості цитувань публікацій працівників установ з технологічно розвинутих країн світу, і, крім того, середня кількість патентних цитувань українських публікацій виявилась найнижчою серед усіх країн-сусідів України. Результати дослідження засвідчують проблеми зі зв’язком між наукою та промисловістю в Україні. Запропонований підхід може бути використаний під час оцінювання актуальності наукових праць працівників українських установ для виявлення технологічно перспективних напрямів вітчизняних досліджень.