İŞ HAYATINDA PSİKOLOJİK ŞİDDET (MOBBİNG): TRABZON ÖRNEĞİ - Neslihan Şen (İmgelem)
Mobbingkurumlarda çalışmakta olan kişi ya da kişilere belirli aralıklarla, sistematikbir şekilde, bilinçli olarak ve kişide fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklaroluşturacak şekilde uygulanmaktadır. Mobbinge maruz kalan kişilerin sadeceçalışma hayatı değil, özel hayatı da alt üst olmaktadır. Mobbing uygulayankişilerin amacı, mobbing mağdurunu bulundukları konumdan uzaklaştırmaktır. Busebeple mağdur durumda kalan çoğu kişi iş hayatını bırakmaktadır. Bu çalışmada mobbingin tanımı elealınarak, oluşma sürecini, nedenlerinive mücadele yöntemlerinin neler olduğu anlatılmıştır. Öğretmenlerin kurumiçerisinde mobbing davranışlarına maruz kalma durumlarını, mobbingdavranışlarının nasıl ortaya çıktığı ve bu mobbing davranışları karşısındakitutumları incelenmiştir.