بررسی و نقد کتاب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و چالش ناپایداری توسعۀ پایدار - سید محمد حسینی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
کتاب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و چالش ناپایداری توسعة پایدار از سلسله تک‌نگاشت‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است که آقایان توحیدی‌نیا و قدیمی به‌رشتة تحریر درآورده‌اند. این اثر نقاط مثبت و برجستة بسیاری دارد. طرح سؤالات مهم دربارة پایداری توسعة پایدار و پاسخ به آن‌ها در چهارچوب مبانی فلسفی اقتصاد اسلامی با تمرکز بر حق و عدل از نقاط مثبت و برجستة این تحقیق است. اما ازنظر شکلی و محتوایی اشکال دارد. ازنظر شکلی علاوه‌براین‌که نیازمند ویراستاری و صفحه‌آرایی است، خواننده به‌سختی می‌تواند به مسئله و اهداف تحقیق دست یابد. از مقدمه، که وظیفة این امر را به‌عهده دارد، اثری نیست و مقدمه‌های قسمت‌های اصلی اثر ناتوان از این امرند. ازنظر محتوایی مهم‌ترین اشکال این است که نویسندگان این اثر دربرابر اندیشه‌های علم اقتصاد متعارف رویکرد تقابلی داشته و در آن‌جاها که به بیان و تفسیر اجمالی اندیشة اقتصاددانان علم اقتصاد متعارف می‌پردازند، دچار سوگیری شده و رویکرد مسلط آن را مبنا قرار داده‌اند. ازاین‌رو، برای تبدیل‌شدن اثر به اثری تأثیرگذار، باید ویرایش‌های ادبی، شکلی، و محتوایی صورت گیرد. نیز باید از طرح جانب‌دارانة مطالب دوری کرد و ابتدا نظریه‌های مخالف را به‌خوبی بیان کرد و سپس به نقد آن‌ها پرداخت.