Arquitectura d'autor?. Sí, per descomptat - Ramon Faura Coll (Temes de Disseny)
L'article proposa una reflexió a partir del descrèdit de l'expressió "projecte d'autor" que, a priori, sembla respondre a dues causes: d'una banda els excessos del febnomen anomenat "arquitectes estrella"; de l'altra, com a conseqüència d'una crisi especialment dura en el sector de la construcció que ha obligat a reformular la professió. Si assumim que la paraula "arquitectura" ja inclou una referència a l'autoria, podem entendre "projecte d'autor" com una redundància sota la qual s'amaga un desplaçament en els modes de fer i comprendre el projecte. En aquest sentit, la desaparició del client provoca l'aparició de l'autor com a estratègia de branding de les grans corporacions de disseny i arquitectura.