Transpozycja metryki antycznej w przekładach na język polski – próba klasyfikacji - Agnieszka Heszen (Między Oryginałem a Przekładem)
TRANSPOSITION OF ANCIENT METRICS IN POLISH TRANSLATIONS – AN ATTEMPT AT CLASSIFICATION