MESAJ STRATEJİLERİNİN PLANLANMASINDA SİYASAL TUTUM VE MOTİVASYON ÖLÇÜMLERİNİN ÖNEMİ - Ahmet Kalender (Selçuk İletişim)
Siyasal davranışın tahlil edilmesi ve partilerin uygun mesaj stratejileri üretebilmesi için, siyasal tutum ve siyasal motivasyon kavramlarının iyi incelenmesi gerekmektedir, özellikle siyasal partiler, amaçlarına ulaşabilmek için insanların siyasal tutumlarını, değer ve beklentilerini iyi bilmeli, onları motive edebilecek faktörleri ortaya çıkarmalıdır.Bilimsel kamuoyu araştırmaları verilerine dayanılarak planlanan mesaj stratejileri, kampanyaların başarı şansını olumlu olarak etkileyebilecektir. îşte bu çalışmada, başarılı mesaj stratejilerinin temel alabileceği siyasal tutum ve siyasal motivasyon konusu ele alınmakta ve kamuoyu araştırmalarıyla nasıl ölçülebileceği tartışılmaktadır.