АЛГОРИТМ РОЗРАХУНКУ КОЕФІЦІЄНТА МОЖЛИВОСТІ ВПС ООДК ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ ПРИКОРДОННОГО КОНТРОЛЮ В ПУНКТІ ПРОПУСКУ - Boris F. Yeroshyn; Sergiy P. Hetmaniuk; Vladimir V. Byrlin (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni)
У статті висвітлюються питання недостатнього приділення уваги розрахункам кількості персоналу складу зміни прикордонних нарядів, наслідком якого є недостатньо ефективне реагування на загрози в пасажиро – транспортному потоці, адекватні для певного пункту пропуску. Розглядається аспект необхідності проведення оперативно – тактичних розрахунків під час планування охорони державного кордону в пункті пропуску зміною прикордонних нарядів ВПС з метою встановлення кількості персоналу ВПС, необхідного для несення служби в окремих видах прикордонних нарядів в пункті пропуску з встановленою надійністю охорони державного кордону. Наведено інструментарій для обчислення кількості сил і засобів, необхідних для здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску а також для розрахунку можливості підрозділу щодо представлення персоналу для здійснення прикордонного контролю. На основі вищезазначених розрахунків пропонується послідовний алгоритм для отримання коефіцієнта можливості ВПС ООДК щодо здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску з апріорною імовірністю виявленні та затримання порушників законодавства Р=0.95.