ДО ПИТАННЯ ПЕРСПЕКТИВ РОЗВИТКУ ОЗБРОЄННЯ І ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ, ТАКТИКИ ЗЕНІТНИХ РАКЕТНИХ ВІЙСЬК - Mykhailo A. Levchenko; Valery G. Patalaha (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni)
На основі аналізу розвитку засобів повітряно-космічного нападу, зміни форм і способів їх застосування пропонуються можливі напрями подальшого розвитку тактики зенітних ракетних військ. Конкретизується спектр завдань і пропонуються основні вимоги до перспективних зенітних ракетних комплексів (систем). Проводиться аналіз модернізації засобів зенітного ракетного озброєння в розвинених країнах світу. Запропоновані основні завдання щодо переоснащення озброєнням (новим чи модернізованим) частин зенітних ракетних військ, які будуть відповідати сучасним оперативно-тактичним вимогам.