Grup içi Korelasyon Katsayısının Önemlilik Testi İçin Tablo Değerleri - Ensar Baspınar (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışmada, grup içi korelasyon katsayısının önemlilik testinde kullanılabilecek tablo değerlerini elde etmek amaçlanmıştır Bunun için, simülasyon tekniğinden yararlanılarak, 100 000 simülasyon denemesi sonunda, çeşitli grup arası korelasyon yapısındaki populasyonlardan rasgele alınan değişik grup sayısı ve örnek genişliğindeki örneklerde hesaplanan grup içi korelasyon katsayılarının dağılımları elde edilmiş ve bu dağılımlardaki en büyük %5'lnin başladığı değer tespit edilmiştir Tespit edilen bu değer, a=0.05 olasılıkla grup içi korelasyon katsayılarının önemliliğinde kritik değer olarak kabul edilmiştir.