ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТА МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ ЛОГІСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЗА МСФЗ - Ольга Ромашко; Анастасія Черевань (Економіка та суспільство)
У статті розкрито сучасний стан логістичної галузі в Україні. Охарактеризовано основні об'єкти облікової політики логістичних підприємств, зокрема основні засоби, оренда, запаси, доходи та витрати у розрізі собівартості наданих послуг. Описано інформацію, яка має висвітлюватись в обліковій політиці та фінансовій звітності логістичних компаній щодо вищеперерахованих об’єктів згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності. Надано рекомендації щодо формування деяких складових облікової політики за МСФЗ і робочого плану рахунків, щодо якого, зокрема, запропоновано введення аналітичних рахунків у розрізі отриманих доходів та здійснених витрат за кожним видом послуг. Ці рекомендації та пропозиції можуть бути використані логістичними компаніями при веденні бухгалтерського обліку та складанні фінансової звітності з метою надання усім користувачам повної, зрозумілої, корисної та доречної інформації.