Innowacyjność przedsiębiorstw a rozwój regionu na przykładzie województwa opolskiego - Justyna Zygmunt (Barometr Regionalny)
Głównym celem artykułu było zidentyfikowanie i zweryfikowanie zależności zachodzących między innowacyjnością przedsiębiorstw a rozwojem regionu, na przykładzie województwa opolskiego. Artykuł składa się z części teoretycznej oraz empirycznej. Istotą części teoretycznej były rozważania związane ze znaczeniem innowacyjności w rozwoju regionu. Część empiryczna obejmuje natomiast wyniki przeprowadzonych badań w zakresie związków zachodzących między innowacyjnością opolskich przedsiębiorstw a rozwojem regionu opolskiego.