Цензура та цензори в спогадах Сергія Єфремова - Олександр Галич (Український інформаційний простір)
Мемуарний твір С. Єфремова «Про дні минулі (спогади)», написаний понад 100 років тому, серед іншого розповідає про взаємини автора з цензурою, переконливо доводячи її реакційну роль у Російській імперії.