Olga Czerniawska: Memories. Community. Gratitude - Horst Stukenberg (Studia z Teorii Wychowania)
Artykuł przedstawia wspomnienia Autora, dotyczące postaci Profesor Olgi Czerniawskiej związanej z Uniwersytetem Łódzkim wybitnej polskiej badaczki problemów andrago-gicznych. Wspomnienia wplatane są w opowieść o doświadczeniach osobistych Autora do-tyczących licznych pobytów w Polsce, związanych z konferencjami andragogicznymi ale także tworzeniem wspólnej polsko-niemieckiej płaszczyzny porozumienia naukowego.