ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИКЛАДАННЯ КУРСУ «ПЕДАГОГІКА ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ» У СВІТЛІ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ІДЕЙ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - T. Miroshnichenko (Естетика і етика педагогічної дії)
У статті висвітлено теоретико-методичні особливості впровадження інноваційних особистісно-орієнтовних технологій у процесі викладання навчальної дисципліни «Педагогіка початкової освіти» для майбутніх учителів початкових класів. Висвітлено досвід використання інтерактивних, проблемних, естетотерапевтичних технологій на лекційних і практичних заняттях, враховуючи реалізацію концептуальних ідей Нової української школи (педагогіка партнерства, орієнтація на особистість, умотивований учитель, виховання на цінностях тощо). Акцентовано увагу на розвитку професійної мотивації здобувачів освіти шляхом залучення їх до інтерактивної взаємодії, виконання навчальних проєктів, індивідуально-творчих завдань, естетотерапевтичної діяльності тощо.