نقش واسطه‌ای بهداشت روانی همسر در بهداشت روانی و رضایت زناشویی زوجین - غلامحسین جوانمرد; رقیه محمدی قره قوزلو; الهه پوراکبران (فصلنامه علمی- پژوهشی اصول بهداشت روانی)
مقدمه: رضایت زناشویی، یکی از مهمترین زمینههای مهم سازگاری در زندگی یک فرد بزرگسال محسوب شده و تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. این مطالعه با هدف بررسی نقش واسطهای بهداشت روانی همسر در بهداشت روانی و رضایت زناشویی هر کدام از زوجین انجام یافته است. روشکار: در این مطالعهی توصیفی-تحلیلی، 228 زن و مرد (57 زوج روستانشین و 57 زوج شهرنشین) به روش نمونهگیری تصادفی از میان والدین دانشجویان دانشگاه پیام نور بناب در سال تحصیلی 90-1389 انتخاب و پرسشنامهی رضایت زناشویی انریچ و چکلیست بهداشت روانی بر روی آنان اجرا شد. دادهها با آزمونهای آماری تی مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی تحلیل شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که بین رضایت زناشویی زنان و مردان تفاوت معنیداری وجود نداشت اما زنان در این تحقیق از بهداشت روان ضعیفتری برخوردار بودند (05/0P