تحلیل پس کمانش برای ستون هایپرالاستیک تحت بارگذاری فشاری محوری - علیرضا صداقت; جواد پرکار (نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک)
کمانش ستون‌های صاف تحت فشار محوری بطور گسترده برای چندین دهه مطالعه شده است. اگرچه رفتار کمانش ستون‌های لاغر بخوبی پیش‌بینی شده است ولی رفتار پس کمانش ستون‌های عریض با نسبت‌های عرض به طول بالا (که در آنها غیرخطی هندسی و ماده حیاتی می‌شود) بررسی نشده است. در این مقاله، بصورت تحلیلی نشان داده شد که برای یک ستون هایپرالاستیک صاف، افزایش نسبت عرض به طول آن می‌تواند حالت کمانش آن را از کمانش پیوسته به فروجهشی و ارتجاعی تغییر دهد. برهمین اساس، علامت شیب اولیه پس کمانش نیز از مثبت به منفی تغییر می‌کند و نهایتا مجددا مثبت می‌شود. با استفاده از یک آنالیز مجانبی براساس مکانیک محیط‌های پیوسته میتوان شیب اولیه پس کمانش را برحسب تابعی از نسبت عرض به طول ستون تعیین کرد و سپس نسبت‌های عرض به طول بحرانی برای تغییر حالت‌های کمانش را مشخص کرد که این نتایج بخوبی با نتایج شبیه‌سازی FEA مطابقت دارند. هم‌چنین میتوان دریافت که با افزایش نسبت مدول برشی به حجمی که بیانگر تراکم‌پذیری ماده است،