Fučićevi rani tekstovi - Tomislav Galović (Studia Lexicographica)
U radu se predstavljaju, do sada većinom nepoznati i nezamijećeni, rani tekstovi Branka Fučića (1920-1999.). Uglavnom je riječ o poeziji i prozi, te stručnim i drugim člancima koji su objavljivani u razdoblju od 1936. do 1950. godine. Ukratko se iznose podatci o publikacijama u kojima su navedeni radovi objelodanjeni. Također se upućuje na neke društvene okolnosti i pozadinu nastanka pojedinih radova. Prilog čini izravnu dopunu životopisu uglednoga hrvatskog povjesničara umjetnosti i kulture, stručnjaka za srednjovjekovno zidno slikarstvo i hrvatski glagoljizam, Branka Fučića.