Trump protekcionista politikája Kína karjaiba löki az Európai Uniót? - Köz - gazdaság (Köz-gazdaság)
A Köz-gazdaság – Review of Economic Theory and Policy páros interjút készített Antalóczy Katalinnal, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának főiskolai tanárával, valamint Sass Magdolnával, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának egyetemi docensével, a HUN-REN Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének igazgatójával. A beszélgetés középpontjában a Trump-adminisztráció protekcionista vámpolitikájának globális hatásai álltak. Az interjú során szó esett az ipar- és kereskedelempolitika összefüggéseiről, az amerikai és kínai gazdaságpolitikai stratégiák közötti különbségekről, valamint arról, hogy milyen következményekkel járhat az új vámpolitika az Európai Unió és a magyar gazdaság számára.