L'activitat de cerques en Google anticipa els resultats electorals - Raúl Gómez Martínez; Camilo Prado Román (IDP)
Aquest treball de recerca pretén analitzar la utilitat d'ús de les estadístiques de cerca a Google a l'hora d'explicar i/o predir diferents esdeveniments. En aquest estudi proposem un model economètric de dades de panell que demostra que les estadístiques de cerca de Google tenen capacitat explicativa i predictiva sobre l'evolució de la intenció de vot en les eleccions espanyoles. La relació entre ambdues variables és significativa, positiva i amb un coeficient superior a la unitat; per tant, si les estadístiques de cerca de Google augmenten d’un punt, interpretarem que la intenció de vot augmentarà de més d'un 1% del cens electoral.