Ефективність планування та виконання програм і планів розвитку Збройних Сил України - Дєнєжкін М.М. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розглянуті основні положення до оцінювання ефективності планування та виконання програм і планів розвитку Збройних Сил. Проаналізовано існуючий підхід до оцінювання результатів виконання програм і планів, який базується на показнику відносного наближення отриманого/запланованого результату до запланованого/визначеного при плануванні та виконанні завдань та заходів програм і планів розвитку збройних сил. Суть ефективності у запропонованому підході полягає у співвідношенні ступеня наближення триманого результату(планування або виконання) до ресурсів, які витрачені на отримання такого результату. Пропонується також враховувати у якості ресурсу час, до якого військовим формуванням треба досягти здатності до виконання завдань за призначенням. Робиться висновок про можливість використання цього підходу для вимірювання ефективності планування та виконання заходів програм і планів в ході оборонного планування у Збройних Силах України.