Gondolatok a kitérési (menekülési) kötelezettségről - Ákos Ujvári (Belügyi Szemle)
A szerző a közelmúlt alkotmányos, bírósági és jogalkotási fejleményeire építve értékeli, hogy hol húzhatók meg az önvédelem határai (az Alkotmánybíróság esetének fényében), és milyen mértékben köteles az egyén kitérni és menekülni a jogtalan fenyegetések és támadások elől.