Metodeveilederen i Nav<subtitle>støttespiller, kunnskapsmegler og fanebærer</subtitle> - Karianne Nyheim Stray; Talieh Sadeghi; Mette Sønderskov (Tidsskrift for velferdsforskning)
Metodeveilederen i Nav-tiltaket Arbeid med støtte er lite forsket på. Vi utforsker hva som kjennetegner rollen, og hvilke dilemmaer metodeveilederne opplever. Studien benytter en sekvensiell mixed methods-tilnærming med datainnsamling i tre informantgrupper: metodeveiledere, ressurspersoner rundt tiltaket og jobbspesialister. Resultatene viser at metodeveilederne spiller en avgjørende rolle i å støtte jobbspesialister, men at rollen kjennetegnes av tre dilemmaer: 1) faglig ledelse uten personalansvar, 2) utfordringer med å forsvare Supported Employment (SE)-metodikken i møte med tradisjonelle Nav-praksiser, og 3) behov for kontinuerlig forankring. Vi diskuterer dilemmaene i lys av translasjonsteori og finner at metodeveilederne fungerer som translatører, kunnskapsmeglere og fanebærere i en hybrid organisatorisk kontekst. De kvantitative dataene ble samlet inn ved hjelp av Mentimeter, som er lite brukt i forskningsøyemed.