Інтелігенція і влада в часи Української Революції 1917–1921 років: персоніфікована історіографія - V. M. Sheyko (Культура України)
Аналізуються джерела та література, у яких йдеться про трансформацію поглядів лідерів старої інтелігенції в процесі їхніх взаємин із різноманітними владними режимами періоду Української революції 1917–1921 рр. Детально охарактеризовано розвідки, де розглянуто диверсифікацію поглядів лідерів старої інтелігенції в процесі взаємин із радянським режимом, що окупував зрештою Україну і котрий згодом нав’язував представникам науки власні ідеологію і позицію щодо взаємин зі старою інтелігенцією.