ارزیابی اقتصادی آببندان‌های دو منظوره آبزی‌پروری- کشاورزی در استان گلستان در سال 1389 - رسول قربانی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در این تحقیق به ارزیابی اولیه اقتصادی آببندان¬های دو منظوره کشاورزی – آبزی¬پروری در استان گلستان در طبقات اندازه مختلف پرداخته شد. در این بررسی، اطلاعات مربوط به 39 آب‌بندان در 4 طبقه کمتر از 10 هکتار، 15-10 هکتار، 25-15 هکتار و بالای 25 هکتار بصورت تحقیق پرسش¬نامه¬ای تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که هزینه‌های مربوط به تأمین بچه ماهی و اجاره زمین به¬ترتیب 61/35 و 08/23 درصد از هزینه‌های کل را در بخش هزینه‌های متغیر و دستمزد کارگر، 41/9 درصد از هزینه‌های ثابت را شامل می‌شوند. کمترین هزینه کل و بیشترین سود در هکتار در طبقه بیشتر از 25 هکتار مشاهده گردید. بنظر می¬رسد توسعه آبزی¬پروری در مقیاس بزرگ و تامین بچه ماهی از نزدیک¬ترین مراکز تکثیر می تواند در کارایی اقتصادی آببندان¬ها می¬تواند بسیار موثر باشد. کلمات کلیدی: آببندان، آبزی¬پروری- کشاورزی، اقتصاد، استان گلستان