Mürekkep Giderme İşleminin Ofis Kâğıtları Üzerindeki Fiziksel Direnç Özellikleri Üzerine Etkisi - Selim Karahan (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada, ilk olarak baskılı ofis kâğıtları üzerinde farklı aşamalarda hamurlaştırma işlemi yapılmıştır. Bu işlemin ardından ise mürekkep giderme işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bu işlemde hamurlaştırma ve süspansiyon hazırlama aşamalarında farklı oranlarda kimyasal ve enzimler katılmış ve bunların etkileri analiz edilmiştir. Ultrases etkisi de ayrıca incelenmiştir. Bu işlemler süresince liflere ait mukavemet değerlerinin incelenmesi içinde, işlem sonunda elde edilen test kâğıtlarına ait fiziksel direnç analizleri yapılmıştır.