Selim Berker’in Aydınlık-Karşıtı Argümana İtirazı - Fatih Sultan Mehmet Öztürk (Felsefe Dünyası)
Bu makalede, Williamson’ın ünlü aydınlık-karşıtı argümanına karşı Berker’in yönelttiği eleştiri ele alınmaktadır. Aydınlık-karşıtı argümana göre, çoğu içselcinin düşündüğünün aksine, zihinsel haller hiç de aydınlık olmayıp doğrudan epistemik erişime kapalıdır. Berker, bu argümanın güvenilir olmadığını çünkü argümanın dayandığı hata payı ilkesinin yani MAR’ın temelsiz olduğunu savunur. Berker için MAR temelsizdir, çünkü MAR ya tartışmalı bir sorites öncülü gerektirir ya da hatalı bir güvenlik şartını esas alır. Dolayısıyla, Williamson’ın aydınlık-karşıtı argümanının temel öncülü iyi bir dayanaktan yoksundur. Bu makalenin amacı, Berker’in itirazını açıklığa kavuşturmaktır.