Поняття та суть категорії "інтерес" у загальнотеоретичному аспекті - O.V. Malienko (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті розкривається суть категорії «інтерес» у загальнотеоретичному розумінні. Зауважується, що в праві інтерес є рушійною силою будь-яких відносин та без наявного інтересу не можуть виникнути правовідносини, а зміна чи зникнення інтересу можуть стати причиною зміни чи припинення цих правовідносин.