Napaka v ogledalu procesa učenja tujega jezika - Nataša Pirih Svetina (Jezik in Slovstvo)
V razpravi predstavljamo metodo analize napak kot enega od možnih pristopov pri analizi in interpretaciji jezikovne produkcije tistih, ki se učijo tujega jezika – v našem primeru in kot ilustriramo tudi z zgledi – slovenščino. Napako definiramo kot neuspel del jezika in kot obliko ali kombinacijo oblik, ki jih tvori učeči se posameznik. Gre za oblike, ki jih v enakem kontekstu in v enakih pogojih govorci prvega jezika ne bi tvorili. Na kratko predstavljamo korake v metodi analize napak: od zbiranja gradiva, prepoznavanja napak, njihovega opisa, klasifikacije do vrednotenja.