Türkiye ve Kırgızistan Coğrafyasında Halk İnanç ve Uygulamalarının Karşılaştırılması - Orhan Çeltikci; Shurubu KAYHAN (Vakanüvis Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi)
Türkiye ve Kırgızistan Cumhuriyetleri bağımsız Türk devletlerindendir. Her iki cumhuriyetin halkı soy ve kültür birliğine sahiptir. Bu bağlamda doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında inanılan ve uygulanan inançlar bakımından büyük benzerlik vardır.              Çalışmada iki farklı coğrafyada yaşayan ve aynı soydan gelen Türkiye ve Kırgızistan Türklerinin halk kültürleri, inanışları ve bunlara bağlı uygulamaları (doğum, evlenme, ölüm ve ölüm sonrası) karşılaştırılmıştır.