Стильові ознаки національного в українському дизайні - O. Kardash; D. Luganceva (теорія та практика дизайну)
Досліджено умови розвитку ознак національного стилю в українській творчості. Розглянуто характерні ознаки національного стилю з урахуванням багатства української культури та їх реалізацію у творах видатних митців. Подано приклади стилів українського бароко та українського архітектурного модерну. Робиться наголос на розвитку українського дизайну у відповідності із сукупністю показників національної ідентичності.