BOOK REVIEWS: Siba Balázs, Szabóné László Lilla, Pángyánszki Ágnes (szerk.): „Együtt a hit útján (gyülekezetpedagógiai kézikönyv)”, Kálvin Ki-adó, Budapest, 2019. ISBN 978-963-558-428-4, 399 oldal - Sándor HODOSSI (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica)
Minden gyülekezet különböző korú, élethelyzetű, a hitbeli érettség különböző fokán álló tagokból áll, akik eltérő vallási szocializációs folyamatokon mentek keresztül. Ugyanakkor ezek a nagyon különböző emberek mégis egy közösséget alkotnak Krisztusban. A gyülekezetpedagógia annak elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozik, hogy miként szolgálhatja a hitbeli növekedést a gyülekezetek különböző korosztályokhoz tartozó közösségeiben folyó sokféle tanulási-tanítási tevékenység. Találkozunk olyan véleményekkel is, hogy a tanulás helye elsősorban az iskola. Az egyház azért áldoz sok energiát, pénzt iskolarendszere bővítésére, a hittanoktatás megszervezésére, hogy az egyházi iskolákban, valamint a hittanórákon megszerzett ismeretek, pozitív tapasztalatok elvezessenek a gyülekezetekbe.