Клінічний випадок пізньої корекції щілини твердого піднебіння в 11-річного хлопця з двобічною розщілиною губи і піднебіння - O.B. Leshnevskyy; A.S. Kuzyk; B.S. Romanyshyn; M.R. Sheremet; Hakan Agir (Хірургія дитячого віку)
Щілина губи і піднебіння залишається однією з найпоширеніших вроджених вад розвитку. Двобічна щілина вважається найскладнішою формою вади. Немає одностайної думки у виборі часу і методу оперативного лікування. Проте більшість публікацій присвячені двоетапному методу закриття дефекту і рекомендують проводити повну корекцію до 24 місяців.