دخالت گیرنده سکرتاگوگ هورمون رشد (GHS-R1a) در تنظیم بیان mRNA ژنهای RFRP-3 وGPR147 در هیپوتالاموس موش‌های صحرایی نر - فرین بابائی بالدرلو; همایون خزعلی (زیست‌شناسی کاربردی)
مقدمه: به‌خوبی ثابت شده است که سیستم گرلینرژیک اثر مهاری بر فعالیت تولیدمثلی دارد. پپتید وابسته به RF-amide-3 (RFRP-3) یکی از مهمترین نوروپپتیدهایی است که تولیدمثل پستانداران را تنظیم می‌کند. مطالعات، وجود گیرنده گرلین به‌نام گیرنده سکرتاگوگ هورمون رشد (GHS-R1a) را در نواحی حاوی RFRP-3 در مغز نشان داده‌اند. بنابراین، ممکن است سیستم گرلینرژیک در کنترل تولیدمثل از طریق RFRP-3 دخالت داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی نقش احتمالی گیرنده‌های GHS-R1a در تنظیم بیان mRNA ژن RFRP-3 و گیرنده آن GPR147 در هیپوتالاموس موش‌های صحرایی نر بود. روش‌ها: 40 سر موش صحرایی نر ویستار به 8 گروه تقسیم شدند (5n=). هر گروه سالین، 2، 4-یا-8 نانومول گرلین (آگونیست GHS-R1a)، 5، 10 یا 20 نانومول D-Lys3-GHRP-6 (DLS) (آنتاگونیست GHS-R1a)، یا همزمان گرلین (4 نانومول) و DLS (10 نانومول) از طریق کانول کاشته شده در بطن سوم مغز دریافت کرد. هیپوتالاموس موش 2 ساعت پس از درمان برای ارزیابی سطوح mRNA ژنهای RFRP-3 و GPR147 تشریح شد. نتایج: یافته‌های ما نشان داد که تزریق 4 نانومول (05/0P<) یا 8 نانومول (01/0P<) گرلین بیان mRNA-RFRP-3 را در مقایسه با گروه سالین به‌طور معنی‌داری افزایش داد. درحالی‌که تزریق 20 نانومول DLS به‌طور معنی‌داری (P<0.05) سطح mRNA RFRP-3 را نسبت به گروه سالین کاهش داد. پیش تجویز DLS به حیوانات دریافت‌کنندۀ گرلین از اثرات گرلین در افزایش بیان RFRP-3 جلوگیری کرد. گرلین یا DLS هیچ اثر قابل‌توجهی بر سطوح mRNA-GPR147 هیپوتالاموس نداشتند. بحث: فعالسازی حاد GHS-R1a بوسیله گرلین در بیان mRNA-RFRP-3 هیپوتالاموس نقش تحریکی دارد بدون آنکه تأثیر قابل‌توجهی بر سطح mRNA-GPR147 داشته باشد.