مروری بر گاموت رنگی و روش‌های تشریح مرزهای آن - ساناز شیراحمدحقیقی; راضیه جعفری; مژگان حسین نژاد (مطالعات در دنیای رنگ)
پیشرفت علم و فناوری در سال‌های گذشته کیفیت زندگی انسا‌ن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. دستگاه‌هایی مانند تلویزیون، چاپگر، موبایل، نمایشگرها و پروژکتورها نمونه‌های بارز این پیشرفت‌ها می‌باشند که تحول بسیار عظیمی در زندگی انسان‌ها ایجاد کرده‌اند. از مشخصه‌های مهم در خروجی این دستگا‌ه‌ها گستره رنگ‌هایی است که می‌توانند به طور دقیق بازتولید نمایند که به آن گاموت رنگی گفته می‌شود. به طور کلی گاموت رنگی محدوده‌ای از رنگ‌هایی است که دستگاه می‌تواند ارائه کند و وابسته به عوامل متعددی است. قابل توجه است که گاموت رنگی دستگاه معمولاً زیرمجموعه خاصی از فضارنگی سه‌بعدی است و می‌تواند از طریق محورهای رنگ‌سنجی معرفی شود. در گزارش حاضر به بررسی مطالعات و تحقیقات انجام شده در زمینه گاموت رنگی در چاپگرهای دیجیتال، نمایشگرها، مواد رنگزای طبیعی به کار رفته در کالاهای پشمی و پنبه‌ای و نیز سلول‌های خورشیدی پرداخته شده است و در نهایت الگوریتم‌های تشریح مرزهای گاموت، ایجاد سطح توسط روش مثلث‌بندی و کاربرد روش مثلث‌بندی دلونی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.