ДІАГНОСТИКА БІЗНЕС-ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ВІЙНИ - Ігор Соловйов; Ілля Брайловський; Галина Рябенко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням проведення діагностики бізнес-потенціалу вітчизняних підприємств, оскільки сучасні умови ведення бізнесу в Україні характеризуються високим рівнем невизначеності, викликаним наслідками російсько-української війни, дестабілізацією економіки, порушенням логістичних ланцюгів, відтоком кадрів та змінами у споживчому попиті. Обгрунтовано, що проведення діагностики бізнес-потенціалу підприємств в умовах війни є важливим для оцінки здатності компанії адаптуватися до змін та мінімізувати ризики, пов'язані з нестабільністю. Зазначено, що діагностика бізнес-потенціалу підприємства дозволяє оцінити сильні та слабкі його сторони, виявити ризики, оцінити рівень загроз і можливостей, а також дозволяє своєчасно коригувати стратегію для досягнення стійкого розвитку підприємства.