Пропозиції щодо розробки транспортної платформи бойового робототехнічного комплексу з незалежним приводом чотирьох коліс - В.М. Клименко; В.Т. Беліков; О.П. Григор’єв; В.І. Осипенко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Пропонується варіант конструктивної компоновки ведучих коліс рушія для колісних і гусеничних автономних транспортних блоків-модулів військового наземного робота. За допомогою векторно-матричної форми складання диференціальних рівнянь руху механічної системи описується рух центру мас транспортної платформи бойового робототехнічного комплексу з незалежним приводом чотирьох коліс.